Kinder/gezinsondersteuning en COOL-programma Kinderen 

Ouders willen het beste voor hun kind. Maar opvoeden is niet altijd even makkelijk.

Soms komen er gebeurtenissen op je pad die je nooit voorzien had en kun je tijdelijk wat ondersteuning gebruiken om samen met iemand anders je gezin weer in een beter evenwicht te krijgen.

Opvoedondersteuning kan dan een enorme opluchting zijn. Ik kan samen met je kijken wat voor traject daarbij zou kunnen helpen.

Ik werk ambulant, dus kom bij je thuis. Alle stappen worden ook altijd samen besproken. Ik werk hierbij zowel met het kind als met de ouders.

 

COOL-programma

Gezond opvoeden is ook niet altijd makkelijk met al die lekkere verleiders. Wat is nu precies wel of niet gezond? Is gezond leven duur? Hoeveel moet mijn kind precies bewegen? Hoeveel suikers zitten er in een glas cola en mag je nu nooit meer ongezond eten in huis halen? Kortom wat is nu echt goed voor mijn kind?

Lekker sporten, veel bewegen, starten met ontbijt, fris water drinken en gezonde tussendoortjes. Dat is een goede basis voor een gezonde leefstijl. Maar soms is dat wat lastig om hier zelf de juiste weg in te vinden en de juiste stappen in te zetten, waardoor je overgewicht kan krijgen.

Voor kinderen in ’s-Hertogenbosch en omgeving is er nu een project, voor kinderen boven een gezond gewicht, die ouders en hun kinderen helpen om te werken aan een gezonde, actieve leefstijl. 

Dat is het ‘COOL’-programma: Coaching op Leefstijl (leeftijdscategorie 4-12 jaar en 12-18 jaar).

 

Samen met andere ouders en leeftijdgenoten (het is afhankelijk van de doelgroep of er meer met ouders of meer met kinderen alleen gewerkt wordt) ga je de uitdaging aan en leer je dat kleine veranderingen een groot verschil kunnen maken. Je werkt samen aan een gezondere leefstijl. Je zult al in de eerste weken zien dat je fitter wordt, meer energie krijgt en een gezonder gewicht bereikt.

Maar nog belangrijker is dat je meer zelfvertrouwen krijgt en lekker in je vel komt te zitten. Dat willen we toch allemaal?

Maak jij je zorgen over het gewicht en/of de conditie van je zoon of dochter, of wil je zelf aan de slag met je gewicht (12-18 jarigen) , stuur dan een email naar info@gezondlevenkan.nl Wij kunnen meedenken of dit programma bij jullie past. 

 

Huisarts, kinderarts of jeugdverpleegkundige mogen doorverwijzen naar de Leefstijlcoach.

Voor vragen kan contact opgenomen worden via het contactformulier op deze site.

 

Vergoeding van verzekering voor het COOL-programma:

Voorlopig kunnen alleen kinderen meedoen  die verzekerd zijn bij CZ en VGZ. Daaronder vallen ook de volgende verzekeringen: OHRA en Delta Lloyd, Univé, IZA, IZZ, ZEKUR, Bewuzt, VGZ Carea, Trias, UMC en Zorgzaam Verzekerd. Echter, wisselend nemen meerdere zorgverzekeraars deel. U kunt dit checken door een bericht te sturen naar bovengenoemd email-adres.

 

Als u niet binnen deze verzekeringen valt is het mogelijk om op maat een programma voor uw kind en uw gezin te volgen. De tarieven zijn dan in overleg afhankelijk van het programma.