"Je haalt het beste uit anderen, niet door ze het vuur aan de schenen te

leggen, maar door het vuur in hun binnenste aan te wakkeren"

 

Ik ben Marian Rekers, kindertherapeut en leefstijlcoach.

Voordat ik leefstijlcoach werd heb ik jarenlang gewerkt als verpleegkundige, waarvan de laatste jaren als diabetesverpleegkundige.

Daardoor kwam ik in aanraking met mensen die worstelen met hun leefpatroon en vaak ook hun gewicht.

Iedereen wil zich graag goed voelen, mentaal en fysiek, maar daarvoor moeten keuzes gemaakt worden die niet altijd makkelijk zijn.

Hoe moeilijk dat was zag ik dagelijks.

 

Ik vind het een uitdaging om samen met mensen op zoek te gaan naar hun moeilijke momenten, hun kracht, en hoe ze zelf tot een oplossing kunnen komen die leidt naar een blijvende leefstijlverandering.

 

Na een post HBO opleiding tot leefstijlcoach bij de AVLEG besloot ik hier mijn werk van te maken.

De module  kinderobesitascoach bij de AVLEG volgde, en na die gehaald te hebben coach ik nu ook met veel plezier kinderen en hun ouders naar een gezonde leefstijl. Op dit moment werk ik mee aan een pilot leefstijlcoaching van ziektekostenverzekeraar  CZ.  http://www.avleg.nl/pilotcz/

 

Daarnaast werk ik als coach voor  Visiom, www.leefstijlcoaching.com (een landelijk netwerk van Post-HBO gecertificeerde leefstijlcoaches).

Via Visiom geef ik workshops en trainingen aan bedrijven en voor de regio Tilburg face to face coachingstrajecten.

Om mijn interessegebied zo goed mogelijk bij te houden en uit te breiden volg ik nu een 4 jarige HBO-opleiding tot kindertherapeut en psychosociaal therapeut bij Psychodidact in Waalwijk.